Sıcak Yaz Günlerinin şayet olmazsa Olmazı Parfe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gram bisküvi
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 50 gram çikolata modülleri yahut damla çikolata
- Karışık meyveler
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kalıbımızı streç folyo ile kaplıyoruz. Bisküvileri elimizle kırpıyoruz.
- 2 paket şanti ile sütü çırpıyoruz.
- Krema katılaşana kadar bisküvileri ,meyveleri, çikolataları içine döküp kaşık ile karıştırıp kalıba döküyoruz.
- Kenarlardan fazlalık bıraktığım folyoyu kremamın üzerine kaplıyoruz ve bastırıyoruz.
- Derin dondurucuya koyup bir gün bekletiyoruz.
- Derin dondurucudan çıkardığımızda birkaç dakika daha sonra kalıbından çıkarıp aykırı çevirip süsleyebilirsiniz.
- İsterseniz üzerine çikolata sosu da tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.