Şimdi gerçekten öldü: Internet Explorer’ın sonu

celeron

Global Mod
Global Mod
Microsoft’un Internet Explorer’ın sonunu duyurmasının üzerinden yıllar geçti. Adım adım, tarayıcıların kurucu ortağının ölmesine izin verildi, şimdi nihayet huzur içinde yatabilir. Açmaya çalışırken bir uyarı çıkıyor: “Internet Explorer’ın geleceği Microsoft Edge’de”. Çoğu insan muhtemelen halefi uzun süredir kullanıyor, bu çok daha modern ve daha fazla işlevle birlikte geliyor. Yine de, diğer bazı kullanıcılar Internet Explorer’a veda etmek zorunda kalacak.

Internet Explorer yaklaşık 28 yıldır piyasada. Uzun bir süre, sözde tarayıcı savaşından sonra, neredeyse her yerde standart tarayıcıydı ve Windows altında, özellikle kurumsal sektörde, genellikle iyi olabileceğinden daha uzun süre kaldı. Microsoft, Internet Explorer’ın yerini almak amacıyla ilk Edge tarayıcısını 2015 yılında piyasaya sürdü. İlk Edge sürümü çok az onay aldığından, yeni Edge ortaya çıktı ve Internet Explorer yavaş yavaş geçerliliğini yitirdi. Bugün bildiğimiz şekliyle Edge, Chromium tabanlıdır, bu nedenle Google tarafından geliştirilmiş bir alt yapıya sahiptir – bu, onu ilk eski varyanttan ayırır. Microsoft bu nedenle kendi tarayıcı geliştirmesinden biraz geri çekildi.

Nihai sonun bile bir istisnası vardır

Internet Explorer’ın son sonu, Şubat yama günüyle birlikte geliyor. Daha önce Microsoft, 2021’den itibaren bu yönde çok sayıda mini adım attı. Örneğin, Windows 10’un yayın öncesi sürümünde eski tarayıcı ilk kez değiştirildi. Internet Explorer 11’in masaüstü sürümü geçen yazdan itibaren artık desteklenmiyordu (Windows 10’un belirli sürümleri için). Windows 8.1 bir istisnaydı – işletim sisteminin bu sürümünü kullanan herkes, bu yılın Ocak ayına kadar, yani Windows 8.1 kadar destek aldı. desteklendi.

Hatta çok büyük bir istisna bile var: Windows 10 Enterprise LTSC 2019, 9 Ocak 2029’a kadar güncellemeler alacak. Bu da Explorer kıvılcımını canlı tutuyor.

Artık o kadar da yeni olmayan Edge, şu anda tıpkı Bing araması gibi OpenAI’nin AI dil modeliyle entegre ediliyor. Şimdiye kadar, yeni Bing yalnızca test kullanıcılarına açık. Daha sonra arama motoruyla sohbet edebilirsiniz. Cevaplar, sorgulanan gerçeklerin tam özetleri ile çarpık gerçekler ve bağlantılar arasında değişir.

(emw)

Haberin Sonu