Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gr yeşil sarımsak
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 250 gram haşlanmış dana eti
- 2 büyük kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Sarımsakları güzelce yıkayıp yeşil yeri farklı beyaz sap kısmı farklı 2 cm formunda doğuyoruz.
- Tencereye az zeytinyağ koyup sap kalın beyaz kısmını evvel atıp,üzerine tuz da atıp,kapağını kapatıp kavuruyoruz.
- 10 dk daha sonra kalın kısım biraz kavrulunca yeşil kısmı da atıyoruz.
- Evvelden haşladığımız nohutu da içine atıyoruz.
- Etiniz evvelde nohut ile haşlanmışsa o kâfi ise onu koyabilirsiniz,yoksa öteki bir kapta kavurup nohuttan daha sonra atabilirsiniz.
- Öteki bir kapta yoğurt,yumurta ve unu çırpıp ocakta kaynatıyoruz.
- Yemeğimize de 2 su bardağı sıcak su ekleyip,yoğurt karışımını ekliyoruz.
- Zeytinyağı cezvede kaynatıp,kepçeye naneyi koyuyoruz yağ yeterlice ısındığından emin olduktan daha sonra nane ile buluşturup yemeğe ekliyoruz.
Afiyet olsun ♡.