Siyah Havuçlu Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı + 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 tane mor/siyah havuç
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı su
- Çeyrek çay bardağı süt
- Kivi, muz,nar
- 2 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- Çikolata kesimleri: Ben beyaz çikolata kullandım
- 1 avuç fındık
- Nar
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları yıkayıp soyuyoruz, küçük küçük doğruyoruz.
- Tencereye koyuyoruz üzerine 1 su bardağı su ve limon tuzunu ek edip su çekene kadar haşlıyoruz.
- Haşlandıktan daha sonra çeyrek çay bardağı süt ile blenderdan geçirip püre haline getiriyoruz.
- Yumurta ve şekeri krema kıvamı olana kadar çırpıyoruz.
- İçerisine sıvı yağ, havuç püresi, un, kabartma tozu, vanilyayı ekliyoruz ve spatula ile çırpıyoruz ve yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
- Fırın tepsisine kalıbı koyuyoruz ve tart kalıbının tabanını örtecek kadar su ekliyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
- Pişen kek soğurken 2 poşet krem santi ve yarım su bardağı sütü çırpıyoruz.
- İçerisine beyaz çikolata ve fındık ekleyip karıştırıyoruz. Yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Soğuyan kekin üzerini alıyoruz, yavaşça oyuk üzere oluyor o kısma da muz, kivi artık istediğimiz meyveleri koyup üzerine krem şantiyi ekliyoruz.
- Enn sonunda da ayırdığımız kek kesimlerini ek edip afiyetle yiyoruz ????