Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket baklava yufkası
- 500 grm mascarpone yada kaymak
- 100 grm tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
- 2,5 su bardağı su 200 ml
- 2,5 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetini ocağa alıyoruz kaynatıyoruz .18 dkk en son ocaktan alırken bir iki damla limon suyu damlatıyoruz.
- Tatlımızın hazırlığına başlıyoruz her 2 yufka ortasına eritilmiş sıvı yağ ile tereyağ karışımından fırça ile damlatıyoruz.
- Bütün yufkaları bu türlü üst üste koyuyoruz ve rulet ve bir oklava yardımı ile kare kare kesiyoruz
- Kestiğimiz karelerin ortalarına tatlı kaşığı ile kaymak koyup üzerine çekilmiş antep fıstığı koyup üçgen biçiminde kapatıp pişirme tepsisine yerleştirin.
- En son olarak kalan yağı üzerine fırça ile istikrarlı bir biçimde sürelim.
- Evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızı ılık olana kadar bekletip ılık ılık şerbetini üzerine döküyoruz ve üzerine antep fıstığı ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun ????.