Soğan Dolması (Kıymasız)

celeron

Global Mod
Global Mod
Soğan Dolması (Kıymasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvı yağ, tereyağ, margarin (hangisi var ise)
  • 7 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 adet sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç (kırık olağan isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı bulgurluk pirinç (isteğe bağlı)
  • 1.5 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı. yoksa domates salçası koyabilirsiniz.)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım limon
  • Su
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Yoğurt (isteğe bağlı)
Soğan Dolması (Kıymasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel 6 adet soğanımızın kabuklarını temizleyelim ve orta kısmına kadar yarım ay formunda keselim.
  2. 6 adet soğana bu uygulamayı yapıp 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte tenceremize koyup üzerini az bir şey geçecek kadar suyla haşlayalım.
  3. Tahminen 15 dakika ortasında şeffaflaşıp birbirlerinden ayrılmaya başlayacaklar.
  4. Haşlandıktan daha sonra tabağa alıp kenarda soğumasını bekleyelim.
  5. İç harcı için;. 1 adet soğanımızı küçük küçük doğrayalım. Sarımsakları da küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
  6. 2-3 dakika kadar elimizle yoğuralım. Güzelce iç içe geçsin salçaları ekleyelim. yine yoğuralım.
  7. Yıkamış olduğumuz pirinçleri ekleyelim. yeniden karıştıralım. Fazla sıkmadan. (pirinçler kırılmasın).
  8. Maydanozları yıkayıp küçük küçük doğradıktan daha sonra iç harcımıza ekleyelim.
  9. Yarım bardak sıvı yağını ekleyelim ve yarım limonu da içine sıkalım.
  10. Baharatları ve tuzu eklemeyi unutmayın. (zevkinize bakılırsa)
  11. Sarma ve pişirme süreci;iç harcımız da olduğuna göre doldurmaya başlayabiliriz.
  12. Haşlanan soğanlarımızı tencereden geniş tabağa alalım ve soğumasını bekleyelim.
  13. Bizde o sırada soğanlar soğurken tenceremizi ayarlayalım.
  14. Dolmaların pişeceği derin tencereye bir yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ ve tereyağ ekleyelim.
  15. Yağ eriyince 1 tatlı kaşığı tuz ve 1. 5 tatlı kaşığı domates salçası ekleyelim. Kavurup altını kapatalım.
  16. Soğanlar soğuduktan daha sonra en üstteki katmanı çıkartalım. Onu da ortadan elimizle yırtalım. Başkalarını de birebir biçimde yapalım.
  17. En sonda soğanın cücüğü ayrılmayacaktır. Onu da en üstlere koyacağız. Sakın çöpe atmayın, kenara ayırın.
  18. Soğanın modülünü avucumuza alıp içini alacağı kadar doldurup kapanacak biçimde saralım.
  19. Sardıklarımızı tencereye yerleştirelim. Cücükleri de en üste yerleştirelim. Baya bir lezzet verecektir.
  20. Tam birebir hizada olacak biçimde üzerine kaynar su ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatıp pişmesini bekleyelim.
  21. Fotoğraflardan bakıp yapabilirsiniz prosedürlerini.
  22. Pişince sade yahut yoğurt ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun. :)).
Soğan Dolması (Kıymasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı