Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 7 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı limon tozu
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanları soyup birer kesi atalım uygun bir tencereye alarak üzerine görselde ki kadar su doldurup ocağa bırakalım.
- Soğanlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım sarmak için uygun yumuşaklığa gelen soğanları bir süzgece alarak soğumaya bırakalım.
- Domates biber soğan sarımsak ve maydanozu doğrayalım.
- Derin bir kaba alalım pirinçleri yıkayıp iç harcı için olan başka tüm materyaller ile birlikte hepsini tıpkı kabın ortasında harmanlayalım.
- Daha sora görselde ki üzere soğanları katlarına ayırarak her katın içine bir ölçü iç harcı koyup saralım tencereye tüm soğanları doldurup dizelim.
- Üzerine dolma taşını koyup kaynamış suyu taşı geçene kadar dolduralım kısık ateşte suyu tükenene kadar pişirelim deneyenlere.Afiyetolsun????.