Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 tane kuru soğan iri olursa hoş sarılır
- 3 su bardağı su haşlamak için
- Tuz
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- Maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanların kabuklarını soyup, diklemesine ikiye keselim tuz eklediğimiz suyumuza 20 dakika kadar haşlasın diye bırakalım yumuşamış olacak ortada denetim edin çiğ kalmasın.
- Soğanlar haşlanırken tavamıza sıvı yağımızı alalım soğanımızı yemeklik doğrayıp kıymamızı ekleyip kavuralım pirinçimizi ek edelim, yavaşça kıtırlığı gitsin.
- Yarım su bardağı sıcak su ekleyelim çektirelim güzelce maydanozu doğrayıp tuz ve baharatları ekleyip beş dakika kadar pişirelim.
- Haşlanan soğanlarımızı yaprak yaprak ayıralım (iç zarı alın)
- Ayırdığımız yaprağın başına iç harcı koyup rulo formunda saralım (yaprak sarar üzere )tenceremize dizelim maydanoz doğrayıp serpelim tuz sıvı yağ ve sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Üzerine bir kapak koyalım dolmalarımız dağılmasın.
- Not:
- 1-Ara orta sıcak su eklemesi yapın.
- 2-Piştikten daha sonra tereyağ kızdırıp salça dökebilirsiniz.
- 3-Soğanlar uygun haşlanmalı dikkat edin.
- 4-Kıyma olması koşul değildir soğan başlı başına lezzet vermeye yetiyor emin olun. Daha fazlası için ınstagram sayfamdan bakabilirsiniz ttugbadann. Afiyetle