Soğuk Baklava

Leila

Global Mod
Global Mod
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • İsteğe bağlı ceviz, fıstık yada fındık
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 200 gram margarini yada tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şerbeti hazırlayalım .Şeker ve suyu tencereye alıyoruz .
  2. Kaynadıktan 5 dakika daha sonra kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuyan şerbete 2 su bardağı soğuk süt koyup karıştırıyoruz.
  4. Baklava yufkasını borcama bakılırsa kesip borcamın altını yağlayıp 2 yufka bir yemek kaşığı yağ döküyoruz .
  5. Orta kısmına ceviz koyuyoruz ,işleme devam ediyoruz.
  6. En son yağı üzerine sürüp kesiyoruz.
  7. 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkan baklavayı 10 dakka kadar soğumaya bırakıyoruz.
  9. Soğuduktan daha sonra şerbeti döküyoruz .
  10. 1 saat dinlenen baklavaya kakao ve pudra şekeri karıştırıp üzerine döküyoruz, afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı