Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket hazır baklava yufkası
- İsteğe bağlı ceviz, fıstık yada fındık
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 200 gram margarini yada tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbeti hazırlayalım .Şeker ve suyu tencereye alıyoruz .
- Kaynadıktan 5 dakika daha sonra kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan şerbete 2 su bardağı soğuk süt koyup karıştırıyoruz.
- Baklava yufkasını borcama bakılırsa kesip borcamın altını yağlayıp 2 yufka bir yemek kaşığı yağ döküyoruz .
- Orta kısmına ceviz koyuyoruz ,işleme devam ediyoruz.
- En son yağı üzerine sürüp kesiyoruz.
- 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan baklavayı 10 dakka kadar soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan daha sonra şerbeti döküyoruz .
- 1 saat dinlenen baklavaya kakao ve pudra şekeri karıştırıp üzerine döküyoruz, afiyet olsun.