Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 150-200 gr baklava yufkası
- 100 gr tereyağı
- 50 ml sıvı yağ
- Fındık ceviz yada antep fıstığı
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Kakao
- Rendelenmiş çikolata
- Yeşil fıstık
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye şeker ve su alınır beş dakika kaynatılır daha sonrasında süt eklenir karıştırılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir.
- Baklava yufkası tezgaha serilir.
- Enli kısmından ortadan ikiye kesilir. Benim tepsim küçük olduğu için ben yufkanın yarısını kullandım.
- Tereyağı ve sıvı yağ bir tavada eritilir. Baklava yufkası tepsiye serilir her kat yağ ile yağlanır.
- Orta kısma gelindiğinde fındık ve antep fıstığı karşımı iç materyali serpilir.
- yine yufkalar her kat yağlanarak serilir.
- Yufkalar bittikten daha sonra eşit bir biçimde kare olarak kesilir.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü yeterlice kızarana kadar 40-45 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan baklava 10-15 dakika soğumaya bırakılır süt şerbeti dökülür dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen baklavaya kakao serpilir, üzerine rendelenmiş çikolata gezdirip antep fıstığı ile süslenir.