Sosis Yahni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 150-200 gram sosis (Tercihe bakılırsa dana yahut piliç)
- 1/4 (çeyrek) paket makarna
- 3 orta uzunluk patates
- Sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı salça
- Kışlık domates sosu (Rendelenmiş domateste kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesi ve makarnayı başka farklı hazırlıyoruz.
- 1/4 paket makarnayı kaynattığımız ve tuz koyduğumuz suya atıyoruz.
- 10-15 dakka pişirdikten daha sonra süzgeçle suyunu süzdükten daha sonra yağda çeviriyoruz.
- Yıkayıp soyduğumuz patatesleri küp küp doğruyoruz.
- daha sonrasında yağda kızartıyoruz. Patatesler yavaşça kızarmaya yakın yuvarlak dilimlediğimiz sosisleri ekliyoruz.
- 2-3 dakika çevirdikten daha sonra makarnanın üstüne sosis patates karışımını ekliyoruz.
- daha sonra 2. 5 yemek kaşığı salça, ve yarım kavanoz kadar domates sosu (domates kullanıcaklar için 2 ya da 3 domates kâfi olur) ekliyoruz ve yarım su bardağı kaynar su koyduktan daha sonra hepsini karıştırıyoruz.
- 5 dakika kadar piştikten daha sonra sosis yahni hazır olacaktır. Dilerseniz bu sırada isteğe nazaran nane kekik karabiber üzere baharatlar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.