Sosuyla Acısıyla Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- 14 adet dolmalık biber
- 1 büyük baş soğan
- 14 yemek kaşığı pirinç (ben dolma sayısı kadar pirinç kullanıyorum)
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Az biraz tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- İlk evvel dolmalık biberler ayıklayıp yıkayalım.
- Bir yandan da pirinçleri sıcak suda nişastasını atana kadar bekletip yıkayalım.
- Yıkanan pirinçlere sırasıyla küp doğranmış soğan ,domates salçası,biber salçası,dereotu,maydanoz ,sıvı yağ,karabiber,nane,pul biber, toz kırmızı acı biber,tuz ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım.
- Dolmalık biberlerin içlerini dolduralım.
- Üzerine sosunu ekleyip evvel harlı ateşte kaynama noktasında kısık ateşte 30 dk pişirelim. Veee dolmalarımız hazır. Şimdiden afiyet şifa olsun