Sünger Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ılık su
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda un, nişasta ,kabartma tozu ,vanilyayı bir kaba alıp harmanlıyoruz.
- 6 yumurtayı mikserin yavaş ayarıyla çırpmaya başlıyoruz.
- Yumurtalar sarı renk alınca içerisine sıcak suyumuzu ek edip mikserin en yüksek ayarına alıyoruz.
- Köpürmeye başlayacak yumurtalar o daha sonrada yavaş yavaş şekerimizi ilave ediyoruz bu türlü yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz.
- Süre dolunca kapta harmanladığımız beyazları ek edip spatula sayesinde yavaşça ortasında topak kalmayacak biçimde karıştırıyoruz.
- Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt sabitlediğimiz kelepçeli kalıbımıza döküp tezgahta iki üç sefer vuruyoruz ki hava baloncukları patlasın.
- 180 derecede 40 dakika pişirmeye atıyoruz.