Mükemmel Çilekli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar bugün sizlerle süper kremasıyla (gerçek pastacı kreması) çilekli pasta tanımı paylaşacağım tadına doyulmayacak ve üretimi hayli kolay ????.
Pandispanya için;
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) kahve fincanı ılık su
- 3 kahve fincanı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 300 gr şeker
- 250 gr un
- 1 yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 100 gr beyaz çikolata (benim kullandığım bademliydi.ekstra hoş oldu)
- 1/2 (yarım) kilo çilek
- Çikolata kesimleri
- Çikolata kaplı antep fıstığı drajesi
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar bugün sizlerle süper kremasıyla (gerçek pastacı kreması) çilekli pasta tanımı paylaşacağım tadına doyulmayacak ve üretimi hayli kolay ????.
- Evvel pandispanyamızı hazırlayalım ????Bu pandispanyanın imali öbürleri üzere değil başka ayrı süreçleri yok. O denli bi uzunlukta kabarmıyor ancak tam bu pastaya göre kabarıyor gereğince. Çok kolay ve lezzetli.
- Yumurtayı ve şekeri çırpalım suyu ekleyip yeniden çırpalım.
- daha sonra tel çırpıcı ile kakao,un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Topaklanma olmayacak biçimde.
- Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serip ortasında hamurumuzu döküp 180 derece fırında pişirelim.
- Pandispanya piştikten daha sonra soğumaya bırakalım.
- Bu ortada kremayı hazırlayalım ????Süt, yumurta,un ve şekeri bir tencereye alıp tel çırpıcı ile düzgünce çırpıp ocağı yakalım.
- Muhallebimiz piştikten daha sonra ocağı kapatıp vanilya’yı ve çikolataları içine atıp mikserle çırpalım. Ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebimiz soğuduktan daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip tekrar çırpalım.
- Artık imal evresi????Pandispanya’yı ikiye bölüp yarısını servis tabağına alıp kelepçeyi üstüne yerleştirelim.
- Pandispanya’yı biraz sütle ıslatıp ikiye böldüğümüz çilekleri kelepçeli kalıba hakikat dizelim.
- Orta kısmına kremanın yarısından biraz fazlasını dökelim ve düzleştirip üzerine fıstıklı drajeleri yerleştirelim.
- Başka pandispanya’yı üzerine örtüp onu da sütle ıslatalım ve kalan kremayı sıkma torbasına alıp süsleyelim. Siz zevkinize nazaran de süsleyebilirsiniz.
- En az bir gece dolapta beklese daha güzel olur. Afiyet olsun ????.