Sürpriz Fincan Lokumu

Leila

Global Mod
Global Mod
Sürpriz Fincan Lokumu Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı süt (750 ml)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tepeleme un (35 gr)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tepeleme nişasta (35 gr) (mısır ya da buğday nişastası)
  • 50 gram tereyağ ya da teremyağ
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi
  • 30 gram bitter çikolata
Üzeri için:

  • İstenilen materyal ile süslenebilir
Sürpriz Fincan Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tencereye un, nişasta ve şekeri koyup, üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip çırpma teliyle çırparak pişiriyoruz.
  2. 5 dakika pişince ortasından küçük bir kepçeyle, 2 kepçe alıp diğer bir kaba koyuyoruz. Ayırdığımız yere bitter çikolatayı da ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
  3. Tencerede bulunan muhallebinin içine yağını da ekleyip yeterlice yediriyoruz.
  4. Küp halinde olan fincanları ıslatıp evvel tabanına sade gereçten, daha sonra üzerine top formunda çikolatalı materyalden ve ondan sonrasında en üstüne sade materyalden tekrar koyarak fincanı dolduruyoruz.
  5. Oda sıcaklığına gelince tatlılarımızın üzerine hindistan cevizi serpip, streçleyip, buzdolabına koyuyoruz.
  6. Tatlı donunda, buzdolabından çıkarıyoruz. Fincan çıkarmak için aksi çeviriyoruz ve süsleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun
    🙂
NOT: Gereç bardak ölçüsü 250 ml.

Sürpriz Fincan Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı