Süt Şerbetli 3 Kaşık Tatlısı Görüntülü

Leila

Global Mod
Global Mod
Süt Şerbetli 3 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için

  • 2 su bardağı süt (200 ml.lik bardakla)
  • Yarım su bardağı toz şeker
Süt Şerbetli 3 Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeker yumurta ve vanilyayı karıştırma kabına alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Şerbet gereçleri haricindeki tüm gereçleri ekleyip yine kısa periyodik çırpıyoruz.
  3. Küçük uzunluk kare borcam boyutundaki fırın kabına harcı döküyoruz.
  4. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  5. Şerbeti için sütün içine şekeri ekleyip eriyene kadar hafifçeçe ısıtıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Fırından çıkan keki 5 dk. Kadar bekletip şerbetini döküyoruz.
  7. Buzdolabında en az 2-3 saat soğuduktan daha sonra dilimleyip servis yapıyoruz. Ayrıntılı yapılış görüntüsü için.
Süt Şerbetli 3 Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı