Süt Şerbetli 3 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt (200 ml.lik bardakla)
- Yarım su bardağı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker yumurta ve vanilyayı karıştırma kabına alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Şerbet gereçleri haricindeki tüm gereçleri ekleyip yine kısa periyodik çırpıyoruz.
- Küçük uzunluk kare borcam boyutundaki fırın kabına harcı döküyoruz.
- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Şerbeti için sütün içine şekeri ekleyip eriyene kadar hafifçeçe ısıtıp soğumaya bırakıyoruz.
- Fırından çıkan keki 5 dk. Kadar bekletip şerbetini döküyoruz.
- Buzdolabında en az 2-3 saat soğuduktan daha sonra dilimleyip servis yapıyoruz. Ayrıntılı yapılış görüntüsü için.