Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Tarçın (isteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçlerimizi yıkayarak başlıyoruz ancak pirinçleri epeyce yıkamıyoruz nişastasının gitmemesi lazım sütlacımızın kıvam alması için.
- Yıkanan pirinçleri tencereye alıyoruz suyu üzerine ek ederek 10 dk pirinçler biraz şişene kadar kaynatıyoruz.
- Şişen pirinçlerin üzerine soğuk sütümüzü ekliyoruz ve yaklaşık 50 dk kıvam alana kadar orta ateşte kaynatıyoruz.
- Kıvam alan sütlacımıza son olarak şeker ve tuzu ek ederek 10 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve sunum yapacağımız kaselere alarak birinci sıcağı çıkana kadar bekletiyoruz.
- hemen sonrasında buzdolabına koyarak dinlenmeye bırakıyoruz.
- Siz üzerini tarçın ile süsleyebilirsiniz ben sevmediğim için kullanmadım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.