Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 pk hazır çikolata sosu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt,şeker ve irmiği tencerede kıvam alana kadar pişirelim.
- Piştikten daha sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
- Kullanacağınız borcam yada kalıbı ıslatalım tatlımızı kalıba dökelim.
- 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Soğuduğundan emin olduktan daha sonra tatlımızı borcama aksi çevirip sos ile buluşturalım.
- Hazır çikolata sos kullanıldı. Üzerini isteğe bağlı süsleyebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun????.