Suffle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 150 gram sütlü çikolata
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 paket vanilin
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve çikolatayı benmari metodu eritin. Kenarda soğusun.
- Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın.
- Şeker ile beyazları kar beyaz olana kadar çırpın.
- Sarılara ise erimiş çikolatayı ekleyerek çırpın.
- daha sonrasında çikolatalı karışımı beyazlara ekleyin, un, vanilin ve kakaoyu da ekleyerek spatula ile söndürmeden karıştırın.
- Karışımı kaselere paylaştırıp evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin.
- Suffle kaseleri için : kaseleri tereyağlıyoruz.
- Bu tarifle güveçlerde 5, olağan suffle kaselerinde ise 6 porsiyon çıkıyor.
- Suffleler hazır olduğunda dilerseniz sade dilerseniz süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun. ????????????.