Sufle Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 150 gram tereyağı
- 120 gram sütlü çikolata
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında tereyağ ve çikolata tavada eritilir.
- İçine un eklenerek hamur kıvamı üzere bir kıvam elde edilir.
- Toz şeker ve yumurta mikserle beyazlaşana kadar çırpılır, içine elde edilen çikolatalı karışım ve kakao eklenerek bir daha çırpılarak akışkan bir kıvam elde edilir.
- Benim hazırladığım gereçten 5 güveç kabı yarıyı geçecek kadar doldu.
- 200 derece fırında 10 dk daha sonrasında kabuk tutmaya başlayan suflenin,başından ayrılmadan kürdanla test ederek 13 dk pişirdim.
- Fırından çıkan sıcak suflenin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.