Supangle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 100 gram çikolata ( sütlü, yada bitter yarı yarıda olur )
- 1 su bardağı buzlu su
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü bir tencereye alıyoruz şeker kakao unu ek edip ocağın üzerinde karıştırıyoruz.
- Parmak yakacak dereceye gelince yumurta sarısını ekleyip yeniden ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra kenara alıp çikolatayı ek edip tekrar karıştırıyoruz ( ben bitter çikolata kullandım siz sütlü yada yarı yarıda koyabilirsiniz tercihe kalmış ).
- hemen sonrasında buzlu suyu ek edip güzelce karıştırıp servis yapacağımız kupların içine eşit ölçüde döküyoruz.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra üzerini dilediğiniz üzere süslüyoruz.Deneyenlere afiyet olsun????????
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı