Tahinli Kış Keki (Akıllarda Kalan Tat) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Tahinli Kış Keki (Akıllarda Kalan Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 du bardağı fındık yada ceviz
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- Un
Not EkleTanımı Yazdır
- Klasik kek çırpıyoruz yumurta ve şekeri köpürene kadar en az 15 dakika çırpalım.
- Sıvı yağ, süt ek edelim.
- çabucak sonrasında unu ,vanilya, kabartma tozunu ek edip kek kıvamına getirelim.
- Dikdörtgen tepsiyi yağlayıp hamur karışımı dökelim.
- Üzerine 1 bardak tahini ek edip bir yemek kaşığı şeker serpelim.
- Üzerine fındık yada ceviz var ise fazlaca yakışıyor , 180 derecede fırına atalım.
- Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakmadan 1 çay bardağı pekmezi ilave edelim.
Tahinli Kış Keki (Akıllarda Kalan Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı