Tahinli Muhallebi (Bu Tanım Kaçmaz) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar artık sizlere o denli bir tanım bırakıyorum ki tiryakisi olacaksınız tahinli olması sizi yanıltmasın ipeksi kıvamı ile kusursuz bir lezzet bombası bu biçimde tarife geçelim.
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (tatlı olsun derseniz tam koyabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tahin
- 1 paket vanilya
- Fındık
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar artık sizlere o denli bir tanım bırakıyorum ki tiryakisi olacaksınız tahinli olması sizi yanıltmasın ipeksi kıvamı ile kusursuz bir lezzet bombası bu biçimde tarife geçelim.
- Tereyağı tahin ve vanilya hariç tüm materyaller tencereye alınır.
- Göz göz olana dek muhallebi pişirilir.
- Pişen muhallebiye vanilya ve tereyağı ek edilerek mikser yardımı ile çırpılır.
- Uygun bir kaba alınarak buzdolabında dinlendirilir.Ben sufle kaplarına hisse ettim.
- Aksi çevirip fındık ile süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.