Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Tazeliğini uzun müddet koruyan soğuduğunda bile yumuşacık kalan nefis mi nefis bir tanım kesinlikle deneyin.
- 100 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı tahin
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1.5 su bardağı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
Tazeliğini uzun müddet koruyan soğuduğunda bile yumuşacık kalan nefis mi nefis bir tanım kesinlikle deneyin.
- Öncelikle şerbeti için sıcak su ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Tavamıza sıvı yağını ve tereyağını ekleyip erimeye bırakalım.
- Eridikten daha sonra unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
- İstediğimiz renge gelene kadar karıştırarak kavuralım.
- sonrasındasında ılık şerbeti üzerine dökelim ve karıştırarak şerbetin çekmesini sağlayalım.
- daha sonra tahini ekleyip karıştıralım ocaktan alıp biçim verip servis edelim.