Tam Aranan Tanım Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için materyaller;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için materyaller;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı dolu un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 buçuk su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yumurta ve şekeri düzgünce çırpın .
- Süt ve yağı ekleyin, az daha çırpın .
- En son unu ,kakao ,kabartma tozu ,vanilyayı ekleyin çırpın.
- Yağlanmış borcama dökün .
- 180 derece fırında pişirin.Kürdan testi yapın .
- Sosu için bütün materyalleri bir tencerede ısıtın.Kaynamasın şeker eridi mi tamamdır.
- Fırından aldığınız keki 5 dk daha sonra dilimleyin.
- Sosu her yerine dökün çeksin ,biraz soğuduktan daha sonra dolapta 2 saat dinlensin ,servise hazır afiyet olsun ????????????????.