Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı irmik
- Yarım paket katı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4,5 kaşık ceviz içi
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1,5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Katı yağ ve sıvı yağı eritip irmik ek edip güzelce rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın.
- Başka bir kapta su,süt,tiz şekerini karıştırın.
- Kavrulmuş irmiğe ekleyip güzelce karıştırın altını kısalım.
- İyice şerbeti çekene kadar karıştıralım.
- Altını kapatın demlemeye bırakın. Afiyet olsun.