Tam Ölçüsünde Pırasa Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 500 gram pırasa (Evinizde ne kadar var ise)
 - 1 adet havuç
 - 1 adet patates
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 yumurta
 - Yarım su bardağı süt
 - Kaşar peyniri
 - Tuz
 - Karabiber (Damak tadınıza nazaran baharatları ekleyebilirsiniz.)
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları ince ince doğrayıp bir kaba alalım.
 - Havucu rendeleyelim. Ben 1 havuç ekledim pırasanızın oldukçaluğuna bakılırsa daha fazla ekleyebilir, ya da sevmiyorsanız eklemeyede bilirsiniz.
 - Patates rendelenip karışıma ekliyoruz.
 - 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un ve yarım su bardağı süt ile baharatları da ekleyip, karıştırıyoruz.
 - Kaşar rendesi dileyen ekleyebilir. Ben biraz da kaşar rendesini içine de dahil ettim.
 - Tamamı homojen bir hale geldikten daha sonra yağladığımız tepsiye karışımı yayıyoruz.
 - Üzerine kaşar rendesi, çörek otu ve susam ekliyoruz.
 - Evvelce ısıtılmış 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
 - Fırından daha sonra biraz dinlenmeye bırakıp daha sonra dilimleyebiliriz.
 - İnce bir dilim yerine daha kalın bir dilim isterseniz daha küçük bir kalıp kullanabilirsiniz. Sağlıklı, lezzetli pırasa graten herkese afiyet olsun.