Tarçınlı Fındıklı Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı hayli doldurmadan tarçın
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 avuç kadar fındık kırığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Teflon tavaya yağlarımızı alalım. yavaşça kızınca içine unumuzu ek edelim.
- Orta ateşte kavuralım.
- Üzerine toz şeker ilave edelim karıştıralım.
- daha sonra suyunu tarçını ek edelim kısık ateşte suyunu çektirelim.
- daha sonra fındık ek edelim 3/4 dk hoş kavuralım.
- daha sonra servis tabağına alalım. Ben üzerine hindistan cevizi serptim siz nasıl isterseniz o denli süsleyin deniyecek olanlara afiyet olsun.