Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 tane yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı robottan çekilmiş fındık
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kakao
- Pul çikolata
- Kakao ve pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kek kalıbını margarin ile yeterlice yağlayın ve buzdolabında bekletin.
- Ardından yumurtalar ve şekeri güzelce çırpın. En az 5 dakika.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip 2-3 dakika çırpın.
- Ardından vanilya, kabartma tozu ve unuda azar azar ekleyip çırpın.
- Fındığı ve tarçını ekleyip silikon yahut tahta kaşık ile çırpın.
- Harcın birçoklarını kek kalıbına dökün.
- Kalan kısmınada kakaoyu ekleyip güzelce çırpın.
- Harcın üzerine dökün.
- Pul çikolatalarıda üzerine serpin.
- 180°c fırında denetimli biçimde pişirin.
- Soğuduktan daha sonra pudra şekeri ve tarçını karıştırıp üzerine serpin.Afiyet olsun.