Tarçınlı Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı robottan çekilmiş fındık
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Pul çikolata
Üzerine;

  • Kakao ve pudra şekeri
Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel kek kalıbını margarin ile yeterlice yağlayın ve buzdolabında bekletin.
  2. Ardından yumurtalar ve şekeri güzelce çırpın. En az 5 dakika.
  3. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip 2-3 dakika çırpın.
  4. Ardından vanilya, kabartma tozu ve unuda azar azar ekleyip çırpın.
  5. Fındığı ve tarçını ekleyip silikon yahut tahta kaşık ile çırpın.
  6. Harcın birçoklarını kek kalıbına dökün.
  7. Kalan kısmınada kakaoyu ekleyip güzelce çırpın.
  8. Harcın üzerine dökün.
  9. Pul çikolatalarıda üzerine serpin.
  10. 180°c fırında denetimli biçimde pişirin.
  11. Soğuduktan daha sonra pudra şekeri ve tarçını karıştırıp üzerine serpin.Afiyet olsun.
Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı