Tart Kalıbında Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çorba kaşığı nişasta
- 1,5 çorba kaşığı un
- Yarım kilo çilek ve çilek jölesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpalım krema üzere olana kadar. Yoğurt ve sıvı yağ ekleyelim çırptıktan daha sonra un ve kabartma tozu vanilya eleyip, karıştıralım.
- Kekimizi spatula ile karıştıralım yağladığımız kalıba döküp, 180 derece fırında 25 dk pişirelim kürdan testi yaptıktan daha sonra çıkaralım.
- Muhallebi için; tüm gereç tencereye alıp pişirelim.
- Kaynadıktan daha sonra vanilya ekleyip karıştıralım soğuyan kekin üzerine dökelim.
- İyi soğuduktan daha sonra üzerine çilek dizi ondan sonrasında çilekli jöle döküp dinlendikten daha sonra servis edelim.