Tart Kalıbında Elmalı Cevizli Turta Tanımı İçin Materyaller
İç kısmı için
Not EkleTanımı Yazdır
İç kısmı için
- 5-6 adet elma (Normal boyutta)
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- Tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 125 gram margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığında )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 3 -3 ,5 su bardağı un
- Pudra şekeri
- Daha fazla yapmak istiyorsanız gereçleri iki kat artırarak yapabilirsiniz ️
Not EkleTanımı Yazdır
- Elma harcı için.Öncelikler elmalarımızı soyup rendeliyoruz.
- Bir tavada şekerimizi de ekleyip elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Son olarak suyunu çeken elmalarımıza tarçın ve dövülmüş ceviz ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Turta hamuru.ilk vakit içinderda un hariç başka materyalleri karıştıralım.(malzemelerin oda sıcaklığında olması kıymetli ).
- Gereçler birbiriyle özdeşleşince denetimli bir biçimde unumuzu ekleyip yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu 15 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu iki eşit kesime bölelim.
- sonrasındasında kalıbımıza bakılırsa fotoğraftaki üzere açıp biçim verelim.
- Tart kalıbımızın alt kısmına açtığımız hamuru seriyoruz.
- Üzerine elma harcımızı eşit biçimde yayıyoruz.
- Kalan hamurumuzu şeritler formunda kesip elma harcı üzerine ekleyelim.
- Evvelden ısıttığımız fırında denetimli bir biçimde alt üst kızarana kadar pişiriyoruz (160 derecede 20-25 dk pişirdim fırınlar farklılık gösterebilir dikkat edelim )