Tart Kalıbında Malaga Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 çay bardağı un
  • Kabartma tozu
Keki ıslatmak için;

  • Yarım çay bardağı süt
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt 400 ml
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 50 ml krema
  • 4 adet muz
Çikolata sosu için

  • 150ml krema
  • 2 paket bitter çikolata
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri 3 dakika çırpıyoruz. Akabinde süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. En son un, kakao, kabartma tosunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Tart kalıbımızı yağlayıp un serpiştiriyoruz. daha sonrasında harcımızı içine döküp, 180 derece fırınımızda pişiriyoruz. Kekimiz piştikten daha sonra birinci sıcaklığı gidene kadar bekletiyoruz.
  3. daha sonrasında servis kabına alıyoruz. Kreması için tereyağ ve krema hariç, bütün gereçleri ocakta pişiriyoruz. Piştikten daha sonra tereyağ ve kremamızı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  4. Kremamızı kekimizin üzerine döküyoruz. daha sonrasında muzları kekimizin üzerine yerleştiriyoruz.
  5. Çikolata sosu için; kremayı ocakta kaynatıyoruz kaynadıktan daha sonra çikolataları içine atıp, karıştırıyoruz.
  6. Hazır olan çikolata sosumuzu evvel muzların üzerine daha sonra da boş alanlara döküyoruz. En son da muzların üzerine çikolata sosu gezdiriyoruz. Dilerseniz fındık, ceviz ile üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı