Tartolet

Leila

Global Mod
Global Mod
Tartolet Tanımı İçin Materyaller

  • 12 li mufin kalıbı
Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin yada tereyağ (125 gr oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket yarısı kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (Ele yapışmayan yuvarlak olabilen)
Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu labne
Üstü için;

  • İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben muz kullandım
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Muhallebiden başlayalım çabuk soğusun diye.
  2. Vanilya hariç bütün gereçler ocağa alınır. Yoğunlaşana kadar karıştırılır. Çok koyulaşmasın dikkat edin.
  3. Yoğunlaşan muhallebinin altı kapatılıp, birinci sıcağı geçtikten daha sonra vanilya ve labne eklenir. Uygunca karıştırılır. Orta ara karıştırılır kabuk tutmasın diye.
  4. Hamur için; un, kabartma tozu, vanilin hariç bütün gereçler kaba alınıp karıştırılır. En son un kabartma tozu vanilya denetimli un eklenir.
  5. Yuvarlaklar yapılıp kalıbın boşluklarına bırakılır. Bir bardak sayesinde yayılarak kabın formunu alması sağlanır. Kalıbı yağlamanıza gerek yok.
  6. Biçim verilen tartoletlerin ortası bir çatalla bir kez delinir.
  7. 180 derecelik fırında 10 dakika beklenir (Kızarana kadar)
  8. Kızarınca fırından alınıp düzgünce soğuması beklenir ondan sonrasında bir fırın tepsisine zıt çevrilir. Zorlarsanız kırılırlar kesinlikle soğumasını bekleyin.
  9. Kalıpların içine sıkma torbası olursa daha güzel olur muhallebiyi sıkalım istediğimiz üzere süsleyelim. Afiyetle
    🙂
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı