Taş Kadayıf Yapılışı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı ucundan tuz
- 2 çay bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Kendi yaptığım ağız
- Ceviz , künefelik peynir ,badem de koyabilirsiniz dilerseniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve suyu tencereye alarak şerbetimizi yapalım. 10 dk kaynadıktan daha sonra 1-2 damla limon sıkalım 5 dk kaynadıktan daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Derince kaba süt ,su ,şeker, tuz, maya, unu ekleyip hiç kabarcık kapmadan karıştıralım.
- 10 dk üzerini kapatıp hamurun mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu ocakta ısıtmış olduğumuz tavaya kepçe yardımı ile istediğimiz büyüklükte döküp tek istikametli pişirelim.
- Pişen kadayıflarımızı bir bez üzerine alıp soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan kadayıflarımızı içine iç materyalini koyup kapatalım.
- Derince tavaya sıvı yağ koyup uygunca ısınmasını bekleyelim. Isınan yağın içine kadayıfları kızarana kadar bekletelim.
- Kızartılan kadayıfları soğuk olan şerbete batırıp çıkartalım.
- Sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.