Taş Kadayıf Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Çeyrek limon suyu
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- İri çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
- Tencereye şeker ve suyu alıp karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 10 dakika daha sonra çeyrek limonu ek edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbeti soğuk olmalı.
- Hamuru için materyalleri derin bi kaseye alıp pürüz kalmayacak biçimde çırpıcıyla çırpalım.
- Streç sinemayla kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
- Yanmaz krep tavasını ocağa alıp ısıtalım. (ben tavamı yağlamadım)hamur harcından 1 kepçe döküp tek taraflı pişirelim.
- Pişen krebi pak bi beze alalım.
- Bütün harcı bu türlü hazırlayalım.
- Kreplerimizin ortasına kırık ceviz ve tarçını karıştırıp 1 yemek kaşığı koyup sıkıca kapatalım.
- Tek taraflı piştiği için kolay kapanıyor.
- Tavaya sıvı yağ alıp kızdıralım.
- Akabinde hazırladığımız krepleri tavaya alıp önlü artlı pişirelim.
- Pişen kreplerimizi soğuk şerbete atalım.
- 2-3 dakika kalması kâfi.
- Üzerine fıstık serpip servis edelim. Afiyet olsun.