Tavada Kayısılı Süt Tozu Keki Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı zirveli süt tozu
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çay bardağı un dikkatli ekleyin
- 1 su bardağı az haşlanmış kuru kayısı
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk tavayı yağlayıp tavanın her yerine gelecek biçimde unlayalım ve kenara alalım.
- Başka bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp çırpıcı veye mikserle çırpalım.
- Un hariç tüm materyalleri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Unu ek ederek düzgünce çırpalım kek hamurundan biraz daha kalın olmalı.
- Hazır olan hamurdan 1 çay bardağı kadar geriye alalım.
- Öbür hamuru tavaya yayalım ve üzerine evvelinde hafifçeden haşladığımız kayısıları kaşıkla hamurun üzerine karıştırmadan yerleştirelim.
- Başka ayırdığımız hamuru kayısıların üzerine örtecek biçimde dökelim.
- Ocağın üzerine 4 kat folyo yerleştirip tavayı üzerine koyup en kısık ayara alıp kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Kekimizi 25 dakika sonunda açıp keki servis tabağı ile üzerine sıvı yağ sürüp aykırı çevirelim.
- Başka tarafı 10 dakikada çabuk pişdiği için dikkatli olalım.
- Keki ocaktan alıp servis tabağına alıp biraz soğuduktan daha sonra pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.