Tavada Soslu Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Tavada Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Tavayı yağlamak için;

  • Margarin
Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • Çikolata sosu
Tavada Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kapta yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Tavayı yağlayıp harcı içine dökelim üzerini kapakla kapatalım yalnız kapakta delik olmasın pişerken hava almayacak kek şayet delik var ise kağıt peçeteyle kapatalım.
  5. Alüminyum folyoyu 4 kat katlayıp ocağın en büyük gözüne yerleştirelim.
  6. Tavayı folyonun üzerine koyup en kısık ateşte 30-40 dakika pişmeye bırakalım ve kapağını 30 dakika dolmadan açmayalım.
  7. Kek pişerken çikolata sosunu paketin gerisinde yazan biçimde hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  8. Kek piştikten daha sonra ister tavada ister keki aykırı çevirip servis tabağında soğutabilirsiniz.
  9. Yaklaşık 15-20 dakika daha sonra sütü kekin her tarafına gelecek biçimde dökelim.
  10. Servis yaparken dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Tavada Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı