Tavada Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Margarin
- 1 su bardağı süt
- Çikolata sosu
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kapta yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
- Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Tavayı yağlayıp harcı içine dökelim üzerini kapakla kapatalım yalnız kapakta delik olmasın pişerken hava almayacak kek şayet delik var ise kağıt peçeteyle kapatalım.
- Alüminyum folyoyu 4 kat katlayıp ocağın en büyük gözüne yerleştirelim.
- Tavayı folyonun üzerine koyup en kısık ateşte 30-40 dakika pişmeye bırakalım ve kapağını 30 dakika dolmadan açmayalım.
- Kek pişerken çikolata sosunu paketin gerisinde yazan biçimde hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Kek piştikten daha sonra ister tavada ister keki aykırı çevirip servis tabağında soğutabilirsiniz.
- Yaklaşık 15-20 dakika daha sonra sütü kekin her tarafına gelecek biçimde dökelim.
- Servis yaparken dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.