Tavada Waffle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı süt (250 ml )
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Sürülebilir çikolata
- Muz
- Çilek
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir kapta 2 adet yumurta ve 4 yemek kaşığı toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından 1,5 su bardağı süt, çeyrek su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 1,5 su bardağı unu ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Akışkan bir hamur elde edince hamurumuz tamam demektir.
- Isıttığımız tavaya1 kepçe waffle hamurumuzdan dökelim ve güzelce yayalım. Hamur tıpkı pankek üzere kabaracak ve üzeri göz göz olacaktır.
- Tüm hamur bitinceye kadar tıpkı süreci yapalım. Bu tanımdan 7 adet waffle çıkıyor. Artık istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Servis edeceğimiz tabağa waffle’ı yerleştirelim.
- Üzerini sürülebilir çikolatayı sürelim. Çikolatanın üzerine de meyveleri dizelim. Afiyet olsun.