Tavuklu Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Vaktimin az olduğu her an imdadıma koşan bu yemeği yapmayı da yemeyi de fazlaca severim.Buraya eklemesem haksızlık olurdu deyip başlıyorum anlatmaya.
- 250 gram tavuk göğsü
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 1,5 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
Vaktimin az olduğu her an imdadıma koşan bu yemeği yapmayı da yemeyi de fazlaca severim.Buraya eklemesem haksızlık olurdu deyip başlıyorum anlatmaya.
- Sıvı yağını tencereye ekleyip küp küp doğranan tavuğu ek edelim.
- Renkleri dönene kadar kavuralım.
- Ardından ince doğranan soğanı ve küp küp doğranan patatesi ek edip biraz kavuralım.
- Salçayı da ekleyip kavurduktan daha sonra kekik ve tuzunu ekleyelim.
- En son sıcak suyu ek edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- 20 dakika kâfi olacaktır.