Taze Fasulye Kavurması (Yumurtalı) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 büyük baş kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- Yeterince sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet yumurta
- Yeterince su
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeler ayıklanıp, doğranır yıkanır.
- Uygun bir tencereye alınır üzerine iki parmak geçsin su ek edilir kaynamaya bırakılır.
- Suyu bitene kadar haşlanır pişmemişse azıcık su ek edip haşlanır.
- Suyu çektikten daha sonra pişmişse ocaktan alınır.
- Vitamini ortasında kalsın suyu süzülmemiş olur, hem daha lezzetli olur.
- Ayrı bir tavada soğanlar, biberler, sarımsaklar, yumuşayana kadar yağda kavrulur haşlanan fasulyeler ek edilir kavrulur.
- Tuzu, baharatları eklenir kavrulur yumurtalar üzerine kırılır servise hazır.Afiyet olsun