Taze Fasulye Sulusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo fasulye
- 5 tane biber
- 6 tane domates
- 5 yemek kaşığı yağ
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fasulyelerimizi güzelce kırıyoruz ,ondan sonrasında süzgeç yardımı ile yıkıyoruz .
- Fasulyelerimizi bir kenara bırakıyoruz ve akabinde bir tenceremize yağımızı koyuyoruz .
- Doğradığımız biberlerimizi koyuyoruz kavuruyoruz .
- Biberlerimiz kavurulduktan daha sonra domateslerimizi de atıp içine pişiriyoruz ve akabinde salçamızı da koyuyoruz ve taze fasulyelerimizi tenceremize alıyoruz.
- Ardından 5 bardak su koyuyoruz suyu fazla olmuyacak şayet pişsince azalırsa ekliyoruz yoksa 5 şu bardağı kâfi.
- Tuzumuzu da ekliyoruz akabinde pişmesine bırakıyoruz afiyet olsun deneyenlerden foto bekliyorum.