TCG Ufuk hizmete girdi! Erdoğan: Artık dikey atım sisteminin yerlisine sahibiz

Professional

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyleki:

* 2022’ye hoş giriş yaptığımıza inanıyorum. Ankara Uzay Havacılık’ta yapılan tesislerimizi de hizmete açmıştık. 2 gün evvel de yerli ulusal projelerle ilgili Savunma Sanayi İcra Şurası Toplantımızı yapmıştık.

* Ülkemizin güvenlik ve istihbarat faaliyetlerinin denizlerde de en faal biçimde yürütülmesine değerli katkı sağlayacağına inandığım Ufuk gemimizin güzel olmasını diliyorum. Artık dışardan alım istemiyoruz.

“YAPTIĞIMIZ ATILIMLARLA BÖLGESİNDE KELAM SAHİBİ BİR ÜLKE HALİNE GELDİK”

* 2004’ten beri azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Hamdolsun bu günlere geldik. Türkiye savunma sanayi alımları yardımıyla yaptığımız atılımlarla oynanan kirli oyunları bozan bir ülke oldu.

* Ülkemizin başarısı mazlum ve mağdur halklar için de kıymetli umut kaynağı haline geldi. Tüm ambargolara karşın Türkiye ulusal çıkarlarının gerektirdiği atılımları yapabilmesini savunma endüstrinde elde ettiği muvaffakiyete borçludur.

* Türk savunma sanayi mamüllerini kullanan ülke sayısı her geçen gün artıyor. İhracatımızın 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Geçmişin eksiklerini giderdik.

“BİR YANDAN GÖZÜMÜZ UZAYDA”

* Artık faal savunma anlayışı ile ülkemizi geleceğin harp ortamına hazırlıyoruz. Yüksek teknolojileri sistemleri hayata geçirmeye tartı veriyoruz.

* Karmaşık sistemlere yönelik çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bir yandan da gözümüz uzayda. Uzay alanında da fırlatma ve uydu sistemleri çalışmalarımız sürüyor.

* Mavi vatanın güvenliği için birfazlaca projeyi hayata geçirdik. Ulusal savaş gemilerimizi, sismik araştırma, kıyı güvenlik lojistik gemilerimizi, botlarımızı kendimiz üretebiliyoruz.

* Bu projelerde yüzde 70 yerlilik oranına ulaştık. İHA’larda edindiğimiz deneyim eli hareket eden versiyonları üzerinde çalışıyoruz. Silahlı insansız deniz araçları üretiyoruz. Bunların sürü halinde hareket etmesi için çalışmalarımız var.

“ÜLKEMİZİN BİRİNCİ İSTİHBARAT GEMİSİ UFUK, ULUSAL MÜHENDİSLİK KABİLİYETLERİYLE GELİŞTİRİLDİ”

* Biroldukça deniz aracımız son teknolojilerle modernize ediliyor. Deniz araçlarımızın silah radar muharebe sistemleri yerli ve ulusal eserlerle üretiliyor.

* Bugün hizmete sunacağımız ülkemizin birinci istihbarat gemisi Ufuk, ulusal mühendislik kabiliyetleriyle geliştirildi. STM öncülüğünde , Havelsan üzere 194 yerli firmamızın katkısı ile gerçekleştirildi.

* Bir savaş gemisini ulusal olarak tasarlayan 10 ülke içinde yer alıyor. Dünyanın dört bir yanı için gemi ve bot yapılıyor. 25 ülkeye 180 deniz platformu ihracatı gerçekleştirdik.

“YERLİ İMKANLARLA ÜRETECEĞİMİZ UÇAK GEMİMİZ SAYESİNDE BU ALANDA EN ÜST LİGE ÇIKMIŞ OLACAĞIZ”

* İnşallah yeni güzel haberler de alacağız. Kesimimizin tüm mensuplarını tebrik ediyorum. Dikey atım sistemini bugüne kadar dışardan alıyorduk artık ulusal ve yerlisine sahibiz. Biroldukca silah ve sistemi kendimiz yapıyoruz.

* Denizlerimizde kuvvetli ve caydırıcı olacağız. Milgem İstif Sınıfı Fırkateynlerin 6-7-8. gemileri için ihaleye çıktık. 3 savaş gemimizi tıpkı anda inşa ediyoruz. Yerli ulusal imkanlarla üreteceğimiz uçak gemimizle dünyanın en üst ligine çıkacağız.

İŞTE TCG UFUK’UN ÖZELLİKLERİ

Türkiye’nin birinci istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyan geminin; 99,5 metre tam boya, 14,4 metre azami genişliğe, 2 bin 400 ton deplasmana ve 3,6 metre su çekimine ve 10 tonluk bir helikopter için gerekli platforma sahip olduğu biliniyor.

Ufuk Korveti’nin komuta denetim, elektronik sistemler ve test eğitim sistem donanımlarını ASELSAN üretti. Ufuk Korveti beraberinde Türkiye’nin birinci istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor. Korvet 45 gün kesintisiz seyir yaparak ulusal güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek.