Tencerede Güveç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Tencerede Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 700 gram dana kuşbaşı
- 100 gram iç yağ(kuyruk yağı) ya da 100 gram tereyağı
- 5 adet orta boy patlıcan(1 kg)
- 500 gram sivri biber
- 10 adet orta uzunluk domates( 1,5 kg)
- 10 diş sarımsak( isteğe nazaran azaltılabilir)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarim çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuyruk yağı incecik olarak tencerenin en altına yerleştirilir. Çok küçük doğramalıyız yağın erimesi için.
- Kuşbaşı etlerimizi üzerine diziyoruz.
- Küp küp doğradığımız patlıcanlarımızı üzerine ekliyoruz.
- bir daha küçük doğradığımız biberlerimiz ve son olarak küçük küçük doğradığımız domateslerimizi sırasıyla tenceremize ekliyoruz.
- Üzerine damak tadınıza nazaran istediğiniz kadar baharat ve tuz ekliyoruz.
- Domates salçamızı ve ufak doğradığımız sarımsaklarımızı ekliyoruz.
- Yarım çay bardağı şu ve yarım cy bardağı zeytin yağımızı da ekleyerek tenceremizi ocağa alıyoruz.
- Ağzını hiç açmadan, kaynayana kadar yüksek ateşte,kaynayınca kısık ateşte 1 saat 45 dakika pişiriyoruz. (biz hayli pişmiş seviyoruz ancak siz zerzevatları ezilmesin istiyorsanız 1,5 saat kâfi gelir).
Tencerede Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı