Teremyağlı Bitterli Yumuşacık Cupcake Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için:
Not EkleTarifi Yazdır
Teremyağlı Bitterli Yumuşacık Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek harcı için:
- 125 gr teremyağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 cimdik tuz
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
- Damla çikolata, kakaolu bisküvi kırıntıları, çikolata kırıntıları, meyve parçalıkları…
Not EkleTarifi Yazdır
- Teremyağı, şeker, vanilya ve yumurtalar bir karıştırma kabına alınarak 10 saniye mixerle karıştırılır.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, kakao ve tuz karıştırılır akabinde kek harcına eklenir.
- Kek harcı 2 3 dakika mixerle karıştırılır.
- Yarım paket bitter çikolata bıçakla küçük doğranır ve kek harcına eklenir, spatulayla karıştırılır.
- Muffin kalıpları fırın tepsisine dizilerek, kek harcı kalıpların yarısından biraz eksik biçimde doldurulur.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk denetimli pişirilir (fırına göre değişebilir).
- Kek fırındayken kremşanti süt ile hazırlanır. İstediğiniz materyal ekleyebilirsiniz.
- Kürdan testi yaptıktan daha sonra pişen kek fırından çıkarılır, soğumaya bırakılır.
- Krema keklerin üzerine sıkma torbasıyla sıkılır ve favori pasta süsüyle süslenir.
Teremyağlı Bitterli Yumuşacık Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı