Teremyağlı Buharda Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar.
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı eritilmiş teremyağ
- 1 su bardağı süt
- 2- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Antep fıstığı
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar.
- Un ,kakao ve vanilya kabartma tozu hariç bütün gereçleri yumurta şeker süt sıvı yağ biçiminde uygunca çırpalım.
- daha sonra kakao un ve vanilin kabartma tozunu ekleyelim.
- Borcamı yağlayalım.
- Borcamın sığacağı büyüklükte tencereye su ekleyip kaynatalım. (dilerseniz tepsi de kullanabilirsiniz. ) borcamı üzerine ekleyip kapağı kapatıp pişmeye bırakalım. (kısık ateşten biraz fazla olacak biçimde)
- Piştiğini kürdan testi ile denetim edelim.
- Piştiğinden emin olduğumuz vakit ocağın altını kapatıp dikkatlice borcamı buhardan kaldıralım.
- Dilimleyip servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.