Teremyağlı Çilekli Çikolata Parçacıklı Kekstra Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 125 gram teremyağ
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 3 adet yumurta
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2 su bardağı un
 
- 1 çay bardağı çikolata parçacığı
 - Çilek
 - Pudra şekeri
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba 3 yumurta kırılır ve 1 su bardağı toz eklenir. Yumurta ve şeker köpürene kadar karıştırılır. Akabinde kaba 125 gram teremyağ eklenir yenidendan çırpılır.
 - Ardından 1 çay bardağı süt eklenir yeniden karıştırılır. daha sonra 2 su bardağı un elenerek, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya eklenir yenidendan karıştırılır.
 - Akışkan bir kıvam elde ettikten daha sonra daha evvelde teremyağ ile tabanı ve yanları yağlanmış borcama dökülür.
 - Eşit bir biçimde yaydıktan daha sonra çiçekleri ortadan 2 ye bölüp küçük modüller halinde üzerine yavaşça bastırılarak dizilir. En son üzerine çikolata parçacıkları eklenir.
 - ondan sonrasında evvelinde ısıttığımız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir. Kürdan yardımı ile pişmesi denetim edilebilir.
 - Piştikten daha sonra en son adım kekimiz soğuduktan daha sonra isteğe bağlı pudra şekeri serpilir.
 - Küçük kesimler halinde kesilir ve servis edilir. Afiyet olsun.