Teremyağlı Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Tart hamuru için:
- 150 gram teremyağ (küp küp doğranmış ve soğuk)
- 2 su bardağı un
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 adet yumurta
- 500 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- Çilek dilimleri
- Çilek reçeli
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda pastacı kremasını yapıyoruz.
- Şekerli vanilin ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye alın.
- Hiç topak kalmayacak biçimde çırptıktan daha sonra ocağa alın ve kısık/orta ateşte pişirin.
- Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın ve içerisine şekerli vanilini ekleyin.
- Kremanın kabuk tutmasını önlemek için üzerine tam değecek biçimde streç çekin.
- Soğuduktan daha sonra 2 yemek kaşığı oda sıcaklığındaki teremyağı kremaya ekleyin ve mikser sayesinde çırpın.
- Çırptıkça kıvamı hoşlaşacak, açılacak.
- Hazır olduğunda dolaba koyarak bekletin.
- Tart hamurunu yapmak için soğuk teremyağı robota alın.
- Üzerine unun birazını ekleyin.
- Teremyağı ve un kum üzere olana kadar robottan çekin.
- Üzerine unun kalanını, şekerli vanilini, nişastayı, pudra şekerini ve toz şekeri ekleyin. tekrar çekin.
- Kum üzere olan karışıma 1 yumurtayı kırın ve bir daha çekin.
- Robot kullanmak istemezseniz parmak uçlarınızla yoğurarak da gereçleri kum üzere yapabilirsiniz lakin robot fazlaca pratik oluyor.
- Hamuru tezgahınıza alın ve toparlayın, streçe sarıp yarım saat dolapta bekletin.
- hemen sonrasında dolaptan çıkarın ve iki yağlı kağıt içinde tart kalıbınızın boyutuna nazaran göz sonucu açın. (oldukca ince ya da hayli kalın olmayacak).
- Tart kalıbınızı teremyağ ile yağlayın.
- Üzerine biraz un serpin ve kalıbını döndürerek her yerine gezdirin. (bu tartın kalıptan kolay çıkmasını sağlayacak)
- Açtığınız tart hamurunu yağlı kağıt sayesinde tart kalıbına aktarın.
- Kenarlarını düzeltin ve fazlalıkları alın. (bu fazlalıkları minik yuvarlaklar yapıp kurabiye üzere pişirebilirsiniz).
- Tart hamurunun tabanına çatalla delikler açın.
- hemen sonrasında üzerine yağlı kağıt koyun ve tartı yapması için bir fırın kabı yerleştirin. (nohut da dökebilirsiniz) bu türlü 170-180 derece evvelinde ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin.
- sonrasındasında üzerinden tartısı ve yağlı kağıdı alıp bir 5 dk daha pişirin. Kenarları yavaşça kızarınca tart tabanımız hazır.
- Soğuduktan daha sonra pastacı kremasıyla birleştirin. Üzerine çilekleri dizin.
- Çileklere parlaklık vermesi için çilek reçeli ile cila yapalım.
- Çilek reçelinin sulu kısmını fırça sayesinde çileklerin üzerine sürün.Dolapta soğuduktan daha sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun .