Teremyağlı İsmi Üzere Tatlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 125 gr teremyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Şam fıstığı
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı şeker,3 su bardağı su ile kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha sonra içine bir dilim limon koyup ocak kapatılır,soğumaya bırakılır.
- Oda sıcaklığındaki teremyağ,pudra şekeri,sıvı yağ ve yumurta yeterlice karıştırılır.
- daha sonra üzerine irmik,kabartma tozu,vanilya eklenir. Un denetimli biçimde karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp istediğimiz hal verilir,tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp,çatalla çizik yapılır yahut badem konur.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında kızarana kadar pişirilir.
- Kızaran tatlılar fırından alınır.
- İlk sıcağı çıkınca,soğuk şerbet eklenir.
- Şerbeti çeken tatlılar servis tabağına alınır ve şam fıstığı ile süslenir. Afiyet olsun.