Teremyağlı Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Kadayıfı için:
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıfı için:
- 200 gram kavrulmuş kadayıf
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı teremyağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavaya teremyağ ve kadayıf alınıp kavrulur .
- Üzerine şeker ve ceviz temalıp karıştırılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.
- Muhallebisi için tencereye süt şeker un ve nişasta alınıp çırpma teliyle karıştırılır.
- Ocakta yoğunlaşana kadar pişirilip ocaktan alınır .
- Üzerine vanilya ve teremyağ eklenip karıştırılır.
- Orta uzunluk bir borcamın içerisine kavrulan kadayıfın yarısı dökülüp yayılır.
- ondan sonrasında muhallebinin tamamı dikkatli olarak dökülür.
- Kalan kadayıf üzerine yayılır ve buzdolabında 3-4 saat bekletildikten daha sonra dilimleyerek servis edilir afiyet olsun.