Teremyağlı Laz Böreğim Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 50 gram teremyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 5 damla limon suyu
- 1 su bardağı süt
- Aldığı kadar un
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 250 gram teremyağ
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- Nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbetimizi kaynatarak hazırlıyoruz.
- ondan sonrasında muhallebicisi hazırlamak için; süt ve yumurtayı uygunca çırpıyoruz daha sonra un ve şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz kaynadıktan daha sonra 2 dk da pişiriliyoruz daha sonra altını kapatıyoruz.
- daha sonra 250 gram teremyağ yağımızı eritip bir kenara alıyoruz.
- Hamurumuzu yoğurtmaya başlıyoruz süt, yumurta ve yağlarımızı çırpıyoruz tuzumuzu kabartma tozumuzu kabartma tozunun üzerine limon suyumuzu ekleyip ve unuda ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Yoğurdumuz hamurumuzu 14 bezeye ayırıyoruz üzerine yağlı kağıt yahut mendil örtüyoruz.
- Hamurumuzu nişastayla birlikte açıyoruz ne epey ince nede kalın açtığımız yufkaların her katına teremyağ sürüyoruz 7. Katta teremyağ sürmüyoruz muhallebimizi döküyoruz.
- Kalan 7 yufkamızda her katına yağ sürerek yinelıyoruz ve istediğimiz üzere dilimleyip kalan yağıda üstüne en üste döküyoruz.
- 170 derecede pişiriyoruz piştikten daha sonra birinci sıcaklığı çıkınca şerbetimiz döküp, soğumaya kaldırıyoruz soğuduktan daha sonra servise hazır ???? afiyet olsun.